În ultima perioadă, vlogging-ul a prin rădăcini tot mai puternice. Fie că vorbim de vlogg-urile de fashion/beauty, cooking sau jurnale personale. Toate acestea filmulețe atrag atâta timp cât oferă un conținut folositor, inovativ sau pur și simplu distractiv (dacă ne putem exprima așa). La Zmenta  ne uităm pentru că ne facem să râdem, pentru că știe cum să dozeze caterinca fără să fie vulgar.

Care sunt lucrurile care contează pentru mine atunci când vine vorba de vlogging? Acestea:

1. Sinceritatea (să spună lucrurilor pe nume, să nu imite, să fie autentic în gesturi/postură)

2. Stilul personal (îmi place felul de a fi al persoanei respective, sau nu-mi place? look-ul contează, dar nu face marea diferență)

3. Inteligența nativă – să ți ofere o perspectivă diferită de a vedea lucrurile.

4. Informații utile, bine documentate – un subiect de interes, fușerit, mă lasă rece, cum se zice. Un subiect mai puțin popular, dar bine realizat,  îmi atrage atenția.

Printre vlogării pe care îi urmăresc se numără:

  1. Andreea Balaban 

Am descoperit-o pe Andreea în această vară. Cred că Bazele Garderobei – lenjerie intimă, este primul clip văzut care mi-a atras atenția într-un mod pozitiv. Mi-a plăcut realizarea, stilul clar și concis de prezentare și unghiul abordat. Din punct de vedere al conținutului, clipul era unic pe piață. La nivel de subiect (amploare) și abordare.

Mai multe despre Andreea în acest clip (foarte util pentru generația tânără):

2. Tequila (alias Bianca Adam)

Unul dintre cei mai talentați vlogări din spațiul online. Tânără, îndrăzneață, idei proaspete și o minte brici. Bianca Adam a devenit rapid o sursă de inspirație pentru adolescenții din toată țara. Ea a arătat că, dincolo de look, contează și ce ai în cap.

3. anaisbaby

La început a fost anaisbabay.ro, apoi a apărut și vlogul. Maria este o tânără mămică (20 și un pic de ani) care a realizat un blog dedicat fiicei sale, Anais. După blog, firesc aproape, a venit și partea de conținut video. Deși Maria nu postează foarte des pe You Tube (să fii mamă e un job 24/24, atunci când postează are filmulețe calde, sensibile care te umblu de bună dispoziție.

Unul dintre cele mai reușite clipuri, după părerea mea, este Scrisoare pentru fiica mea. În acest filmuleț se observă talentul literar al Mariei și mare ei sensibilitate. Maria a publicat la 17 ani un volum de poezii care a fost premiat și primit bine de critici.

4. Laura Giurcanu

Laura Giurcanu este dovada vie că fetele foarte frumoase pot fi inteligente. La început a fost look-ul de model al Laurei, apoi s-a tuns băiețește și s-a îmbrăcat din ce mai boyish. Dar stilul și l-a păstrat: amuzant și sincer.

5. Raluca Gheorghe

Raluca Gheorghe oferă informații pertinente într-un mod simplu și accesibil. De câțiva ani s-a mutat în Germania, unde a avut și primul copil, pe Claudița, care este bolnavă destul de grav și necesită îngrijire permanentă.Jurnalele de sarcină realizate de ea sunt printre cele mai bune, după mine, din online-ul românesc.
Raluca are o personalitate plăcută și este autentică în stil și conținut. Pe lângă video-urile despre sarcină și viața de familie, Raluca are și filmulețe cu diverse feluri de mâncare testate de ea.

https://youtu.be/i9Xf_utdFwo

6. Roxx

Roxana are 27 de ani si este din Craiova. Acum locuiește în Anglia (în nord). Lucrează în domeniul bucătăriei (la o fabrică de carne de pui). A terminat un liceu în alimentație. Video-urile ei sunt despre sarcină (jurnale), beauty/fashion și cooking.

În clipurile ei transpare naturalețea, inteligența și integritatea. De-asta îmi plac. Și nu e loc de fițe. Lucrurile sunt spuse direct, fără menajări. Roxana pare genul de persoană care a terminat mate-info, merge direct la sursă, nu se învârte în jurul subiectului și nu simți că ți-ai irosit timpul când o asculți. Îmi lasă părerea unui om realist, cu picioarele pe pământ, care nu e dispus să facă compromisuri.

Roxana are un conținut foarte bun, destinat în special mămicilor și persoanelor care au copii. Dar și partea de make-up și fashion nu merită neglijată.

Cam acestea ar fi vlogg-urile mele preferate.

Voi ce vlogger urmăriți?

 

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *