Dragul meu prieten,

Hristos a Înviat! Știi că, în Noaptea Învierii, în capitală, aproximativ 500 de persoane au chemat ambulanța fiindcă li s-a făcut rău. Pompierii au intervenit în 59 de situații și au stins șapte incendii. O simplă statistică? Nu știu.

Noi am petrecut Paștele în spital. Însă, acest lucru n-a însemnat că am simțit sărbătorile mai puțin, că am dat vină pe soartă fiindcă situația este cum este.

Sărbătorile nu sunt atât despre cât și ce pui pe masă. Ci despre liniștea pe care o ai, despre înțelegere și capacitatea de a te bucura indiferent de condițiile din jur.

De mult timp, pentru mine nu mai contează vremea de afară. Nu-mi mai schimbă starea de spirit. Ploaia are farmecul ei. Atunci când este înnorat, o cană fierbinte de ceai te pune pe picioare. N-ar trebui să lăsăm condițiile meteo să ne împedice să facem ceea ce ne-am propus. Dacă e urât afară, ne putem simți bine și înăuntru. Atmosfera este cea mai importantă. Și noi facem atmosfera. Vorbele, atitudinea noastră, pot schimba o zi ploioasă într-o zi frumoasă, memorabilă chiar.

În fapt, cele mai mari sărbători creștine, atât Crăciunul, cât și Paștele, nu au fost despre abundență (Mântuitorul s-a născut într-un grajd, Cina cea de Taină a fost ținută într-o locuință împrumutată, masa a fost modestă), ci despre faptul de a fi alături de cei dragi, de a te bucura împreună de lucrurile simple, de sănătate și faptul că îi ai, că aparții cuiva și că nu ești singur în această lume rece.

oua paste

Oare, câți dintre noi știu ce înseamnă să nu ai pe nimeni? La spital am auzit un copil care plângea ușor și apăsat de câteva ore. M-am gândit, oare nu este nimeni cu acest copil de-l lasă să plângă atât de mult timp? Am intrat înăuntru și am văzut că micuțul, de vreo 5 ani, era singur într-un salon gol. Am întrebat apoi asistentele ce este cu el și mi-au spus că este un copil de la centru, cu multe probleme.  Un copil abandonat, un copil pe care părinții nu l-au vrut. Acest copil, atâta timp cât va fi conștient, se va întreba mereu de ce nu l-a vrut mama sa, de ce l-a lăsat. Înțelegi acum ce înseamnă singurătatea, în adevăratul ei sens? Imaginează-ți un copil care plânge apăsat ore întregi și la căpătâiul căruia nu este nimeni să-i aline suferința.

Îți dai acum seama cât de norocos ești tu?

 

Cu drag,

Iulia

Un cântec care este în ton cu visul de azi noapte:

Sursa foto: careyourbaby.com

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *