Asociația ACT (Asociația pentru cultură și Tango) oferă cursuri gratuite de tango argentinian.

Programul cursurilor este următorul:

  • Miercuri de la ora 18.00 – 20.00. Cursul este structurat în doua părți: 18.00 – 19.00 – Curs începători; 19.00 -20.00 – Curs intermediari. Locație: Casa de Cultura a Studenților, Sala S8. (Calea Plevnei nr.61, Sector 1, Metrou Eroilor)
  • Vineri de la ora 20:00 -21:00. Locație: Popa Nan nr.82.
  • Formatorii sunt Anca și Traian Ionescu, Florin Ștefan Dumitriu, Tudor Cristian Dumitran.

Mai multe detalii aici. 

Câte ceva despre tango:

Tangoul a apărut la sfârșitul secolului 19 în Argentina (Buenos Aires). Pe atunci, în Buenos Aires erau o mulțime de emigranți veniți din toate colțurile Europei. Din amestecul mai multor culturi s-a născut dansul cunoscut sub numele de tango.

Condamnat inițial de societate din cauza lascivității sale (îmbrățișarea prea intimă, picioare care se ating și se întrepătrund), tangoul a trecut prin multiple transformări de-a lungul vremii.

În 1930, tangoul se răspândise precum focul în Europa și America. Parisul, Londra, Roma, Berlinul și  New Yorkul au primit cu brațele deschise acest dans. Apoi acesta s-a întors în Buenos Aires, dar cu un alt statut. Nu mai era dansul obscen practica de oamenii din clasele de jos în baruri și bordeluri, devenise un dans la modă, complex, care era prezent la toate evenimentele mondene.

Tangoul este atât de special deoarece s-a născut din îmbinarea mai multor culturi și stiluri, a luat de la francezi “la contre dance”, valsul de la germani și are chiar are influențe din muzica negrilor din America de Sud.

“Scent of a Woman” –  un film fără vârstă

Dansul care cucerește inima unei femei îl vedem în “Parfum de femeie” (1992).  Un dans aparent simplu, ca un joc de copii, devine în același timp o puternică forță de seducție. Câtă personalitate este în această scenă, prin tango transpare firea protagoniștilor și aflăm despre ei, în câțiva pași de dans, lucruri care ne-ar fi luat, cel mai probabil, luni întregi, până să le descoperim  :

Precizie și comunicare perfectă

Mi-a plăcut mult acest filmuleț postat de Moscow City Symphony “Russian Philharmonic” după A. Piazzolla, Libertango.

Un tango care nu este captivant și seducator, și-a pierdut miza. Pot să revăd acest dans iar și iar, fără să mă plictisesc. Atitudinea dansatoarei e plină de feminitate și ne dezvăluie spiritul latin în toată splendoare lui. Femeia care deține forța unui uragan atunci când situația o cere și gingășia unui ghiocel în momentul în care iubește.  O femeie adevărată știe cum să facă un bărbat să se simtă împlinit. Dar, să lăsam dansul să ne vorbească de la sine:

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *