În perioada 20 februarie-9 martie, Galeria Galateca găzduiește expoziția Primavera, din cadrul Salonului de Artă și Design, ediția a VI-a. Ocazia perfectă să găsești cadouri unicat sau în serie limitată, realizate manual, alături de bijuterii vintage.

Am intrat cu pas timid în Galeria Galateca într-o zi de sâmbătă, inițial am vrut să trec pe lângă expoziție dar câteva desene grafice din geam mi-au atras atenția.  Înauntru, erau foarte multe lucruri care-ți atrăgeu atenția, începând de la accesorii până la haine și poșete. Prețurile nu foarte piperate.

IMG-1621

Ilustrațiile prezente mi-au plăcut foarte mult, m-au dus cu gândul la copilărie și la primăvară. Mi s-a făcut un dor teribil de soarele de primăvară sau de aerul proaspăt de munte.

IMG-1620

În timp ce priveam lucrurile din jur, m-am gândit, dacă tot dăm banii pe ceva, de ce să nu-i dăm pe o creație de autor, fie că vorbim de o bijuterie, un obiect sau o haină. Multe dintre lucrurile pe care mi se cumpărăm se uzează foarte repede sau nu ne mai plac, poate, dacă am cumpăra mai înțelep, mai rar și mai calitativ, ar fi mult mai bine. Fix filosofia asta este prezentă și în cartea lui Dominique Loreau, „Arta simplității”.

IMG-1619

În spatele unui lucru realizat manual se pune atât talent, cât și pasiune și suflet. Un om poate a pierdut niște nopți cu gândul cum să facă o anumită bijuterie sau o haină, în încercarea de a găsi acel „ceva” care exprimă cel mai bine stilul său. Liniile, individualitatea, finisajul, atenția la detalii, toate acestea fac diferența, în final.

IMG-1606

Fiecare creator dorește să fie cunoscut prin stilul pe care îl are, fiecare vrea să facă ceva distinct și unic. În timp, acest stil personal conferă valoare.

IMG-1615

Fie că cumpărăm sau doar ne inspirăm, obiectele unicat, realizate manual în ateliere micuțe,  există să facă lumea noastră mai frumoasă și plină de farmec.

FullSizeRender

Printre brand-urile participante am remarcat:

Bizar Concept bu Simona Girbou– cercei, pandativ, inele (argint)– o lucrătură fină și elaborată, cât mai neconvențională, se remarcă prin individualitatea fiecărei piese.
Lelograms by Tammy Joanna – stil minimalist, forme geometrice care trimit la forma corpului uman, în vogă în mediul urban designer
Most Precious – brand îndrăzneț și delicat în același timp, piese statement, realizate manual, în serie mică și fiecare bijuterie este unicat.
Contemporia – Dream.Scapes – bijuteriile îmbină elementele geometrice simple și elementele organice. Create pentru a fi extensii ale personalității celui care le poartă.
Efemere – eșarfe din mătase naturală pictate manual, unicat.
Smallet – accesorii piele (mie mi-au plăcut brățările care aveau un mesaj personalizat). Stil descris drept autonom, minimalist, unic.
Bluzat – colecția de cocktail este foarte interesantă.
Rad Pay Ground by Taranu Ioana– haine custom made care au un mare potențial din punctul meu de vedere.
Le Dot – produse din piele finuț făcute.
Lady Magpie – brățări din piele foarte frumoase, produse care au motivul Mărțișorului.
Marie Nouvelle by Maria Dermengiu – multe produse te trimit cu gândul la primăvară

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Mărțișorului și până la Ziua Femeii. Găsirea cadoului  perfect, unic și special nu-i o sarcină tocmai ușoară. Cadoul nu-i este despre cât bani dai pe un lucru, ci despre semnificația ascunsă a acelui obiect. Cred că atunci când dăruim ceea ce ne-ar plăcea să primim, șansele ca darul nostru să fie apreciat sunt mult mai mari.

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *