Wonder Woman este un MUST SEE film din mai multe motive. Printre ele se numără și faptul că regizoarea,  Patty Jenkins, este prima femeie din istoria cinematografului care a regizat un film cu un supererou. În plus, Wonder Woman reprezintă filmul cu cel mai mare buget, respectiv 150 milioane de dolari, regizat de o femeie. Iar rezultatul nu este deloc dezamăgitor.

Gal Gadot (fost Miss Israel în 2004) este Diana Prince, fiica lui Zeus care se naște din pământ și o are ca mamă pe Hippolyta, regina amazoanelor. Încă de mică, aceasta simte că are un destin unic. Ulterior, când pilotul Steve Trevor se prăbușește pe insula paradisiacă a amazoanelor, Diana află că omenirea are nevoie de ajutorul ei.

Ambele sexe vor găsi irezistibil acest film fiindcă o tipă hot care bate măr mai mulți bărbați în uniforme – e o priveliște încântătoare, atât pentru femei, cât și pentru bărbaí, și mai ales pentru copii. Căci scenele din “Xena, prințesa războinică” nu sunt nimic pe lângă cele din Wonder Woman. Acestea din urmă sunt foarte bine realizate  și realiste. Te lasă pur și simplu cu gura căscată.

Pentru ca aceste scene să iasă “ca la carte”, Gal Gadot alături de celelalte amazoane, a fost supusă la numerose antrenamente de arte marțiele, lupte călare și alte tehnici de luptă. În plus, aceasta a fost ajutată și de pregătirea militară dobândită în cei doi ani de serviciu militar în slujba Israelului.

Gadot  alias Diana Prince, strălucește prin prospețime și reușește să redea personajului interpretat o anumită naivitate, chiar inocență, ce o singularizează și îi crește în același timp atractivitatea. Deși Diana este o armă care poate cauza o distrugere în masă, aceasta n-a experimentat niciodată lumea din afara insulei în care s-a născut. În momentul în care ajunge în Anglia, observăm cât de mare este capacitatea ei de adaptare și cât de repede învață să facă față noilor cerințe.

O scenă savuroasă din film este momentul în care Diana îl surprinde pe Steve fără haine și se poartă absolut normal. Acesta când o vede își ascunde sexul și face o glumă pentru a destinde atmosfera “I know it is above average”. Diana pur și simplu nu știe la ce se referă și apoi discuța continuă pe un alt subiect.

Patty Jenkins oferă indicații de regie:

Wonder Woman

Personajul Wonder Woman a apărut pentru prima oară în revista All Star Comics Nr. 8 din 1941. Aceasta a fost creată de psihologul american Charles Moulton și de artistul  Harry G. Peter. Olive Byrne, amanta lui Marston și Elizabeth, soția acestuia, sunt considerate sursele de inspirație ale personajului din Wonder Woaman.

Prima schiță Wonder Woman:

original-wonder-womanPrima schiță Wonder Woman

Professor Marston & The Wonder Women este filmul care redă această poveste:

Inițial am vrut să văd acest film dintr-un  motiv aproape absurd: am tot văzut pe stradă tricouri cu Wonder Woman. Apoi m-am bucurat că am făcut această alegere. Filmul este antrenant, captivant și în același timp o sursă de inspirație. E un film pentru fete mici și mari care au ocazia să vadă această-femeie minune care pune cu botul pe labe germanii pe frontul de Vest, în Primul Razboi Modinal.

Mai multe despre originea Wonder Woman și în acest podcast care conține o discuție cu Jill Lepore, autorul “The Secret History of Wonder Woman”:

 

Sursa foto: RogerEbert.com

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *