Parinții sunt cele mai ocupate persoane din lume! Viața și se schimbă complet atunci când apare un copil. Tocmai de aceea, un eveniment dedicat părinților și oamenilor care scriu despre parenting (deși mi se pare aproape imposibil să scrii autentic despre acest subiect daca nu ai copii) ar trebui să aibă în centrul acestuia interactivitatea.  Informația este bună, da, ajută, dar cel mai mult contează să știm experiențele celorlalți părinți vizavi de problemele cu care ne-am confruntat deja sau urmează să ne confruntăm.

Acestea sunt cele 5 sugestii oferite de mine pentru Social Media for Parents, ediția 2017:

  1. Mai multă interactivitate

Pentru început, participanții sunt invitați să se prezinte (nume, vârstă, ocupație, copii) și să zică o propoție care îi definește.

Apoi, în cadrul sesiunilor, se se facă pauze pentru punerea de întrebări sau completări care să vină de la cei din public. Nu rosim un discurs precum o poiezie, ci lasăm o dezbatere și discuția va evolua în funcție de public.

2. Miruna Ioani – experiența de mămică

Cred că mai mulți participanți și-ar fi dorit să audă câteva cuvinte despre experiența de mămică a Mirunei. Și nu mă refer aici la un discurs pus în șabloane – ci la câteva povești sincere, de la mămică la mămică. În plus, Miruna ne poate vorbi despre experiența de a-ți crește un copil în altă țară.

3. Mai multe premii!

Premiul în valoare de 1000 de lei (voucher eMag), oferit de NUK a fost o idee foarte bună. Dar pe lângă acesta, la un eveniment la care vin părinți și bloggeri de parenting, se pot prezenta multe multe lucruri. Cu puțină muncă de PR se puteau face mai multe parteneriate cu firme care merită să fie descoperite. Sunt multi oameni frumoși care fac lucruri minunate. Mai ales când vine vorba de copii.

4. O promovare mai intensă în online

Am căutat pe Twitter hashtag-ul #smforparents17  și am găsit câteva postări date de aceiași oameni. Nu știu dacă ceea ce s-a discutat n-a fost destul de marcant (comic, nou) astfel încât cei prezenți să simtă nevoia să dea un tweet, sau oamenii veniți sunt mai puțini activi social.  Nici măcar speakerii nu au dat tweet-uri (sau cel puțin me nu mi-au apărut).

5. O întmplinare mai caldă din partea organizatorilor

Deși știi că oamenii care te întmpină sunt acolo să-și facă datoria, totuși, un zâmbet sincer și-o privire caldă, îți pot face ziua mai bună. Asta aș fi vrut să văd. În schimb, cand am ajuns eu, cei de la care luai ecusonul formaseră un mic cerc și discutau intens ceva. A trebuit să ridic vocea pentru ca cineva să mă audă. Și nu e normal acest lucru.

 

 

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *