Vi s-a intamplat ca tocmai când aveți mai mult nevoie de internet acesta sa va lase balta? Asta pățesc eu cu stick-ul de la Orange din nou și din nou.

Am intrat pentru stick-ul Orange într-un abonament de 2 ani pentru care plătesc 55 Lei/luna (3 Gb/viteza). Am semnat fără sa ma gândesc prea mult, fără sa ma documentez. Nu mi-a spus nimeni cum sta treaba cu internetul  pe stick, ca, după ce ai consumat cei 3 Gb alocați (de tin aproximativ o săptămână dacă navighezi si vreo 4-5 ore dacă folosești you tube-ul) , internetul “merge” cu viteza melcului. Mai exact, cu 1,21 kb/sec. Adică, la viteza asta, adresei de email ii ia un minut sa se încarce.

orange

Pentru ce plătesc eu 55 Ron pe luna? (pe lângă telefonie, le dau, in medie, 150 Ron in fiecare luna). Pentru un internet care te face să-ți blestemi zilele, la propriu. Aproape ca ma resemnasem cu toate neregulile pe care le-am trăit de când am intrat in marea familie portocalie, însa, mi-am dat seama ca aceasta situație nu este normala. Nu este normal sa fii mintit, sa ti se spuna ca cumperi ceva si sa iti dai seama acasa, in timp, ca produsul/servicu este cu totul altul decat ti s-a spus. Nu e normal sa plătești un serviciu care nu te satisface, din contra. Nu e normal, tu, ca si consumator, sa fii luat de prost. Nu e normal sa suni la Relatii Clienti si sa ti se spună ca totul va fi bine, ca problema ta va fi rezolvata, când, de fapt, nimic nu e bine și problema ta rămâne nerezolvata.

Având nevoie urgenta de internet, azi mi-am mai cumpărat un Gb pentru 3 euro (ca sa nu zic ca mi s-a intamplat sa sun si sa mi se spună ca pachetele  de internet suplimentar încep de la 7 euro, iar când le-am spus ca in trecut am activat o oferta de 3 euro au recunoscut ca au si aceasta opțiune, pe care, inițial, nici nu mi-o expuseseră). Am consumat 1 Gb in mai puțin de o zi, câteva ore de internet (email si facebook, fără you tube) si o ora de radio (radio românia actualități -128 kb/min). N-am știut ca radio-ul consuma asa mult, mi-am dat seama abia când am rămas fără viteza.

Sa recapitulam, 55 ron/luna x 24 luni = 1320 Ron numai pentru internet (se mai adaugă încă vreo 2000 pentru telefonie). In total plătesc celor de la Orange pentru cei 2 ani de servicii vreo 3320 Ron. Ce-mi oferă ei de banii ăștia?

N-as zice acum nimic dacă ar fi fost sinceri cu mine de la început, i-am și întrebat, punctual, dacă, odată  viteza consumata, pot folosi internetul in limita decentei. Mi-au spus ca viteza este mai mult decât buna. Povesti.

Ceea ce ma deranjează este faptul ca nu exista posibilitatea (cu excepția de a-i da în judecata) de a refuza sa plătești pentru un serviciu care se dovedește a fi cu totul altfel decât ți s-a spus ca va fi. De ce acceptam sa plătim cuiva care ne tratează ca niște simpli consumatori (buni de plata) și  care nu ne asculta cu adevărat problemele?

Însă, părerea mea este ca, in timp, lucrurile se reglează. Acum totul “răsuflă” pe internet, iar consumatorii, deși sunt prosti, sunt, în același timp, multi. Iar veștile rele circula mult mai repede decât cele bune. Caci, pana la urma urmei, nu ești ceea ce spui ca ești, ci ești ceea ce spun alții ca ești. Și dacă ți se pune eticheta de “țepar” cu greu vei mai scapă de ea. Nici tot bugetul din lume nu te poate face alb odată ce te-ai tăvălit in noroi.

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *