“Life round here” (James Blake) te face să-ţi pui întrebări

<Part time love is life round here> ne spune James Blake în Life Round Here. Următoarele versuri <We’re never done/Everything feels like touchdown on a rainy day> se repetă precum bătaia pendulului.

Piesa Life Round Here a aparut în 2013 şi face parte din albumul Overgrown. Cu accente suave, avand un beat repetitiv şi scadat, în acorduri de pian uşor macrabe, <Life Round Here> este o melodie-statement. Aici, muzica este în versuri şi versurile sunt în muzică. Pare o melodie unfinished cu un mesaj unfinished. Asta pentru că, viaţa, în sine, este unfinished. Iubirea la fel. Part time love nu există.

Cine este James Blake? S-a lansat în muzică la 22 de ani, în 2011, cu albumul care-i poartă numele. După lansarea albumului James Blake, artistul britanic a devenit, aproape peste noapte, un reper în muzica indie cu influienţe electronice.

În Life Round Here îmi place îmbinarea dintre acordurile de pian, beat-ul sacadat şi tonalitatea joasă a vocii. Asculti şi te pierzi. Nici măcar nu e nevoie să fii high. E wave, fuziuni & ritm sacadat.

Life Round Here, Album: Overgrown, An:2013

Într-un interviu, acordat publicaţiei Rolling Stones, James Blake spune: <Aş vrea ca muzica mea să facă oamenii să-şi pună întrebări>.

 

James Blake ft. Chance The Rapper în Life Round Here

Colaborarea dintre James Blake si rapper-ul Chance s-a dovedit a fi una de succes. Videoclipul de mai jos este făcut dintr-o serie de juxtapuneri în care ni se dezvăluie o lume uşor grotească. În imagini, cei doi atişti, Hames şi Chance, se plimbă într-o decapotabilă în timp ce prin faţa ochilor li se succed tot felul de imagini (femei ale străzii, piraţi somalezi, iubiri de cartier), una mai  carnavalescă decat alta. În drumul lor sunt însoţiţi de un corb care stă pe bancheta albă a maşinii. Click PLAY. 

Life Round Here face rapid trecerea de la muzică la versuri, de la versuri la stare. Cand o asculţi e ca şi cum ai auzi zgomotul produs de căderea sacadată a ploi. Asta-i atmosfera pe care o simţi. Iar această stare te prinde. Ascultand James Blake nu eşti nici trist, nici vesel, doar eşti. Priveşti, vezi, conştientizezi. Şi viaţa merge mai departe.

Vezi versurile aici.

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *