“Out of the Woods”, cel de-al de-al șaselea single al cântăreței Taylor Swift promite să devină un nou hit. Lansat la sfârșitul anului 2015, în decembrie, videoclipul are deja 19.395.131 pe You Tube.

În piesă, artista vorbește despre experiențele pe care le-a avut în urma relației cu Harry Styles de la One Direction. “Principalul sentiment pe care l-am simțit în cadrul relației a fost anxietatea”, dezvăluie Taylor în cadrul unui interviu.

Videoclipul “Out of the Woods” e genial realizat

Videoclipul este dinamic și conține o mulțime de efecte speciale. Tempo-ul este perfect. Imaginile au o bogată încărcătură narativă.

În primele cadre vedem o fată, Taylor Swift, în rochie albastră, care privește nemișcată întinderea oceanului. În momentele următoarele o vedem alergând prin pădure, în timp ce este urmărită de o haită de lupi fioroși.

Imaginile se schimbă, ca și cum am fi intrat subtil într-o poveste de dragoste din mintea personajului. Tocmai de aceea, prin fața ochilor, ni se succes rapid diverse peisaje: de la o pădure întunecată, în care colții lupilor pândesc din umbră, trecem la un peisaj de iarnă, în care totul este înghețat. Lupii sunt încă acolo.

“Looking at it now, last December / We were built to fall apart, then fall back together” – la aceste versuri o vedem pe artistă întinsă în zăpadă, în timp ce este luminată de soarele rece al iernii. Momentul în care cei doi au încercat să facă relația să meargă: “The night we couldn’t quite forget / When we decided / To move the furniture so we could dance /Baby, like we stood a chance”.

Următoarele imagini o arată pe Taylor mergând pe coastele abrupte ale unor munți, în timp ce ce lupii o urmăresc de la distanță. Din dorința de a zbura, se aruncă în gol. Nici vorbă de zbor, aceasta  se prăbușește în adâncul oceanului. Apoi se află într-un peisaj care aduce a deșert, singură. Deșertul se transformă, aproape instantaneu, într-un pădure înghețată și artista are bucăți pe gheață pe tot corpul.

În timp ce spune “Remember when you hit the brakes too soon / Twenty stitches in a hospital room / When you started crying Baby / I did too / But when the sun came up I was looking at you” o vedem cum se târăște prin noroi. Partea asta mi se părea cea mai puternic încărcată emoțional. Apoi imaginile precedente se succed rapid, în timp ce cântăreața repetă “Oh, I remember”.

Mesajul piesei este unul optimist: ““She lost him but she found herself and somehow that was everything”. Și înțelegerea acestui lucru o scoate la lumina zilei, “out of the woods”.

“I think a lot of relationships can be solid, and that’s what you hope for — solid and healthy — but that’s not always what you get. And it doesn’t mean that it’s not special and extraordinary just to have a relationship that’s fragile and somehow meaningful in that fragility.” a mărturisit Taylor Swift.

Varianta acustică:

https://youtu.be/hHN0ca6lf1c

“Out of the Woods” are șanse mari să ajungă noul hit al artistei. Puternica încărcătură emoțională dată de experiența trăită se reflectă în fiecare vers al piesei.  La acestea se adaugă videoclipul extrem de bine realizat (s-a lucrat foarte mult la detalii, mișcări de cameră, unghiuri).

“Taylor a preferat să facă ea însăși toată treaba murdară”

Joseph Kahn , regizorul videoclipului “Out of the Woods”a recunoscut că Taylor Swift nu s-a sfiit să se expună condițiilor vitrege de filmare (noroi, zăpadă, frig). “A suferit din arta ei” spune acesta. Ceea ce înseamnă că la filmări nu s-au folosit dubluri și manipulări de cameră. Zăpada a fost una reală și nu s-a recurs realizarea acesteia ajutorul tehnicilor CGI. Taylor chiar a alergat în picioarele goale pe zăpada înghețată, îmbrăcată doar într-o rochie subțire. Mai mult, artista a ales să stea în noroi cu orele până a fost obținut rezultatul dorit.

Joseph Kahn recunoște pe contul său de Twitter:

she is bad ass. OOTWMusicVideo

 

Joseph Kahn on Twitter Taylor was so dedicated to making this video. I was wrapped in snow gear. She was in a dress. She suffered for her art. OOTWMusicVideo

 

Sursa foto: asialive365.com

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *