Apărut 1966, “Paint it Black” aparține legendare trupe Rolling Stones și s-a născut în urma unei colaborări între Mick Jagger și Keith Richards. A ajuns rapid Nr.1 în Billboard Hot 100 în S.U.A, timp de 11 săptămâni. Și în U.K. a ajuns Nr.1 în clasamentul UK Singles Chart, timp de 10 săptămâni. A influențat genurile muzicale cunoscute sub denumirea de rock psihedelic și raga rock.

13.269.775 vizualizări pe You Tube, în momentul de față.

Oare, ce face acest cântec să placă atât de mult de la prima audiție? Nu știu. Puțin cred că pot răspunde la acest lucru. Pot zice de ce îmi place mie: are viață, trăire, pasiune…talent.

Paint it Black
Album: Winds of Change, 1967, MGM Records, Los Angeles

Aș fi vrut să-l aud live. Pe You Tube nu nu mi se pare că se aude la adevărata lui valoare. Pe vinil se aude mai bine. Contează mult să ai și boxe bune :). Cred că laptop-ul nu-i suficient pentru a asculta muzică așa cum vrei. De ce nu inventează nimeni un aparat pentru ascultat muzică? Și când ceva ne place să cumpărăm albumul original. Cred că de vină, în cazul muzicii, e faptul că ceea ce ascultăm sunt înregistrări după alte înregistrări.

Am găsit o variantă și pe soundcloud, aici se aude un pic mai bine. Și aici o versiune puțin diferită. Instrumental aici.

De-asta, când vine vorba de muzică, cea mai mare încredere o am în soundcloud. Sunetul e incomparabil mai bun decât oriunde pe internet.

Albumul “Winds of change” de Eric Burton&The Animals a intrat în clasamentele “Best albums of all time”, Top albums of the 1960s, Top albums of 1967 conform besteveralbums.com.

 

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *