Sâmbătă, 1 Mai, la ora 18:00 am făcut vaccinul anti-COVID la policlinica Militară Cobălcescu. Am completat un chestionar și apoi am mers în camera de vaccinare unde medicul a desigilat vaccinul anti-COVID în fața mea și l-a introdus în seringă. Mi-am ridicat mâneca cămășii și l-am rugat să aștepte câteva secunde până respir profund de câteva ori, îmi era frică, recunosc. După cele trei secunde de așteptare, mi-a introdus acul seringii în brațul stâng și a serul mi-a intrat în corp. M-a durut. Totul a durat mai puțin de trei secunde. Apoi am mers în camera post vaccinare, unde mi s-a spus să stau pe un scaun.

M-am vaccinat cu Pfizer, care se spune că are cele mai puține reacții adverse. Nu a fost și cazul meu, bifând o mare parte din ele. Dintre toate, lipsa aerului a fost cel mai dificil de gestionat. N-am vrut să sun la ambulanță fiindcă n-am fost pe punctul de a nu putea respira, însă e groaznic să simți că corpul nu-ți mai răspunde și nu-ți intră suficient aer în plămâni.

Primul simptom la vaccinul anti-COVID19: amețeala

În primele 10 secunde după vaccinare am simțit cum mă ia o senzație de amețeală și am cerut să pot sta întinsă pe pat. M-am întin și am încercat să respir regulat. Mi s-a luat tensiunea. Era în parametri normali.

Am stat pe patul din camera de monitorizare post vaccinare aproximativ 15 minute (aceasta fiind și durata recomandată). După primele 10 minute m-am simțit mai bine, senzația puternică de amețeală estompându-se treptat.

M-am ridicat și am plecat. Mână mă durea destul de tare, parcul fiind aproape, am ales să merg acolo până mă simt destul de ok să plec spre casă. Am stat o pe o bancă aproximativ o oră, aerul proaspăt mi-a făcut bine.

Simptomul 2 vaccin anti-COVID19: Oboseală extremă

În prima, a doua zi și a treia zi după vaccinare am simțit o senzație puternică de extenuare. Mi-am simțit mâinile și picioarele foarte grele și cel mai mic efort mi se părea greu de realizat, cum ar fi o plimbare sau spălatul vaselor. Problema e că senzația de oboseală nu trecea nici după somn, dimineața mă trezeam obosită, ca și cum n-aș fi dormit.

Simptomul 3 vaccin anti-COVID19: Durerea mâinii vaccinate

Mâna m-a durut din prima zi de vaccinare, imediat ce am făcut vaccinul. Am înțeles că durerea este ceva normal. Duminică, în prima zi de Paște, mâna mă durea foarte tare dacă din întâmplare atingeam zona unde mi-a fost făcut vaccinul, și de asemenea mă durea la efort sau când strângeam pumnul. La un moment dat spălam vase și un pahar mi-a scăpat pur și simplu din mâna în care făcusem vaccinul, atunci când am vrut să-l pun pe raft, fiind slăbită și nemaiavând dexteritatea dinainte.

Simptom 4 vaccin anti-COVID19: Dureri musculare

Am început să simt dureri musculare destul de puternice începând cu a doua zi după vaccin, nu erau ca durerile după o activitate sportivă, ci mai mult ca un disconfort prezent în tot corpul, dureri de mușchi, oase și nervi.

Simptom 5 vaccin anti-COVID19: Greața și starea de rău

Acest simptom a apărut în prima zi de vaccinare, când brusc mi-a dispărut pofta de mâncare. Greața a mai apărut în a treia zi după vaccinarea COVID-19, fiind însoțită de o stare de rău, oboseală extremă și dificultăți în respirație.

A fost genul de greață pe care o simți când corpul se luptă cu o infecție.

Simptom 6 vaccin anti-COVID19: Dificultăți în respirație și înfundarea sinusurilor

Deși nu am probleme cardiace și sunt relativ tânără, dificultățile în respirație au apărut imediat ce am făcut vaccinul, s-au accentuat în a două zi de la vaccinare și în a treia zi au atins punctul maxim. În a treia zi de la vaccinare, adică astăzi, eram în metrou când am avut senzația că nu am aer suficient și că inima nu pompează așa cum trebuie.

Recunosc, m-am panicat. Pe deasupra, tot astăzi sinusurile mi s-au înfundat. Am respirat pe gură, însă tot simțeam că nu am aer. Nu am mai avut acest gen de problemă înainte.

Acest simptom a fost cel mai greu de suportat, mai ales că nu am știut ce să fac să fiu bine, să fiu ca înainte.

Ce am făcut să mă simt mai bine

În momentul în care am văzut că respir din ce în ce mai greu, fiind trecut de 8 seara, toate farmaciile erau închise, am cumpărat sare grunjoasă și cum am ajuns acasă am făcut baie cu aburi.

După care mi-am făcut un ceai pentru imunitate de la Ad Natura, auzind că vaccinul scade imunitatea organismului. Sincer, mi-a fost teamă să nu fi contactat de la cineva coronavirus dacă într-adevăr aș fi avut imunitatea scăzută, ținând cont că, conform prospectului, devii imun la virus abia după 5-7 zile de la vaccinare.

După băile cu aburi am făcut o baie în cadă, unde am pus din nou foarte multe sare. Baia în cadă mi-a desfundat sinusurile și m-am simțit mai bine.

Acum când scriu pot respira aproape normal, dar nu ca înainte și încă mai am o senzație de greață și de rău. Senzația de oboseală a mai trecut și mâna nu mai mă doare atât de tare.

Voi cum v-ați simțit după vaccinul anti-COVID?

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *