Bună,

Numele meu este Iulia și anul acesta se fac 10 ani de când lucrez în mediul online. 

me

Iubesc ceea ce fac. Îmi place online-ul fiindcă e un mediu viu, care mereu te ține în priză.

Studii:

Am făcut Facultatea de Comunicare din cadrul Universității Babeș Bolyai, Cluj-Napoca. După facultate am venit în București și am aboslvit masteratul în Jurnalism Tematic, FJSC. Și fiindcă îmi plăcea mult antreprenoriatul și lumea afacerilor m-am înscris și în programul Antreman de Studiu și Practică Antreprenorială susținut de ASE împreună cu Universitatea Ruskin din Anglia.

În 2012 am urmat Masterul în Studii despre Film din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) și m-am numărat printre cei patru studenți admiși.  Motivația pentru care am urmat UNATC-ul a fost aceea că, atunci când vine vorba e redarea unei povești audiovizuale, școala de jurnalism nu reușește să aprofundeze un subiect precum o face școala de film.

Experiență:

Între timp, în perioada 2007-2008 am lucrat în presa online din Cluj-Napoca. Odată cu venirea în București, din 2009, mi s-a oferit să lucrez pe zona de marketing și comunicare online. În paralel participam la cât mai multe întâlniri și conferințe de social media și digital PR. Tot atunci, am lucrat un an de zile în fotografie și mi-am perfecționat simțul vizual (perspectivă, încadratură, alegerea subiectului).

Din 2012 m-am perfecționat în zona conținutului online și am scris articole de blog, newslettere și site-uri pentru diverse companii în cadrul unei micuțe agenții de conținut.

Deși m-am specializat în zona de content marketing, lucrez și ca jurnalist freelancer ori de câte ori simt că am ceva de spus.  Cred că textele jurnalistice scrise de mine se încadrează cel mai bine în categoria citizen journalism (jurnalismul cetățenesc care pune accent pe interesul public).

În prezent mă ocup de comunicarea online a mai multor brand-uri și lucrez la dezvoltarea unui proiect de audio storytelling . Sunt admin la grupul @Apartamente Misto  și @Schimb Garderoba.

Ca și hobby-uri, iubesc cărțile, muzica și filmele.  Când vine vorba de cărți, sunt mereu la curent cu noile apariții în materie ficțiune și cărți de specialitate (comunicare, media, marketing). Merg deseori cu bicicleta și îmi place mult să călătoresc.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *