Știu de Coursera de mai bine de 3 ani. Am aflat de acest site pe tren, de la un tip, situat pe un scaun alăturat mie.  Stand in vecinătate, am schimbat câteva cuvinte, iar discuția a avansat in zona de online.  Mi-a povestit plin de entuziasm despre ce se dorește a fi proiectul Coursera.

Când am ajuns acasă mi-a făcut cont pe site. A trecut o lunga perioada pana sa găsesc timpul si dispoziția de a ma inscrie si a urma, cap-coada, un anumit curs.

Interesul fata de Coursera mi-a revenit  acum o luna, in timp ce am vazut ca o persoana din lista mea de prieteni de pe Facebook vorbește despre aceste cursuri. Curiozitatea mi s-a reactivat si m-am pus pe cautat cursuri pe care as vrea sa le urmez.

Aceste sunt 3 dintre cele mai bune, care mi-au facut o impresie deosebita.

elearning

1. Contemporary Scandinavian Film and Television Culture: Main Trends – susținut de Universitate din Copenhaga.

Este sustinut de 2 profesori care te trec prin totata istoria cinemaului scandinav si iti fac un update realist vizavi de cinematograful zilelor nostre.

2. Søren Kierkegaard – Subjectivity, Irony and the Crisis of Modernity – Northwest University

Un curs organizat extrem de bine. Are multe recomandari de lecturi si documente tematice. In ce priveste subiectul, cred ca Kierkegaard nu mai are nevoie de nici un fel de introducere.

3. Understanding Media by Understanding Google – Northwest University

Mi s-a parut un subiect interesant. Nu am reusit sa vad toate lecturile.

4. Fantasy and Science Fiction: The Human Mind, Our Modern World – Michigan University

5. Reason and Persuasion: Thinking Through Three Dialogues By Plato – NUS (Universitatea Nationala din Singapore)

Cam acestea ar fi. Am constatat ca pentru a urmări un astfel de curs, ca la carte, iti trebuie disciplina si automotivatie.  Desi multe dintre cursurile Coursera nu sunt practice, nu te invata Analytics (Google)  sau mai stiu eu ce, acestea iti pot sădi o  baza solida de cunoștințe in ce privește un anumit domeniu sau altul.

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *