Era o vreme în care ziua de 8 martie îmi aducea marii emoții. Era momentul în care îi pregăteam mamei un cadou și-o felicitare și-i spuneam cât de mult o iubesc. Încercam mereu să depun cât mai mult efort în pregătirea acestui cadou. Felicitarea avea pe fiecare pagina avea câte un desen și cuvinte de apreciere la adresa scumpei mele mămici.

Prima felicitare am făcut-o la grădiniță. Eram tare mândră de rezultat. Apoi au urmat altele și altele. Cu trecerea anilor felicitările au devenit tot mai complexe, de la două pagini îndoite pe care era un desen simplu și cuvântul “mama” scrijelit stângaci la felicitări-carte, cu multe pagini și mult scris.

felicitare ziua mamei

Cântecul “De ziua ta, mămico” mi-a rămas întipărit în memorie după ani și ani: “De ziua ta, mămico/Am vrut sa-ți culeg o floare/Un ghiocel frumos/Dar până la urmă moare și nu e de folos; De ziua ta mamico/În dar ți-am adus inima și crede-mă mamico/ Un dar mai frumos nu se putea!”

Cred că nu mai m-am gândit la acest cântecel de mai bine de 15 ani. Ani care s-au dus ca fulgerul, ca vântul și ca gândul.

Creștem, ne facem mari, plecăm de acasă, avem proprii copii, griji peste griji, și părinții îi vedem tot mai rar. Cândva, acești oameni formau centrul universului nostru. Era un timp în care zâmbetul mamei îți era fericirea supremă. Și-ți dădeai toată silința să-i smulgi un zâmbet. Pozne, giumbușlucuri, nimic nu era prea mult. Știi că, într-un fel sau altul, căutăm toată viața îmbrățișarea mamei. Caldă,sinceră, primitoare. Mereu acolo, cu brațele deschise, gata să-și țină puiul în brațe, mama, așa cum o știam în copilărie, ne va lipsi toată viața.

Azi, pe străzile Bucureștiului, abia dacă se vedea că este 8 Martie. Multe florii, florărese la toate colțurile, dar puțin bărbați cu buchete în mână. Puține doamne și domnișoare aveau o floare. Ce s-a întâmplat? Florile s-au demodat, sau pur și simplu nu mai avem timp pentru ele?

  1. Flori pentru fete frumoase (P-ta Universitatii)

8 Martie pe strazi

2. Care sa fie? (P-ta Universitatii)

_DSC9994

3. Am luat florile! (P-ta Victoriei)

_DSC9985

4. Gata școala!(P-ta Unirii)

_DSC0083

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Laleaua Galbena (P-ta Universitatii)

_DSC0065

 

 

 

 

 

 

 

 

Merită să mulțumim Celui de Sus pentru femeile din viețile noastre, mame, surori, iubite. Acestea, prin gingășia lor, prin tact și feminitate, fac lumea mai frumoasă. Ne fac viața mai frumoasă.

Sursa foto felicitare: Garbo

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Ce imi plac mie zilele 1-8 martie! Parfum de zambile, multe floooori purtate… nu mi se pare ca anul asta a fost mai sarac din acest punct de vedere. Hugs! :*

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *