2015 a fost un an plin de provocări. Un an de doliu dar și un an în care am descoperit că, în pofida greutăților și a încercărilor de zi cu zi, totuși, viața merită trăită. Trăită secundă cu secundă, intens și fără jumătăți de măsură.

În octombrie am întâlnit persoana care mă face să zâmbesc.  Două săptămâni mai târziu, pe 31 octombrie, a avut loc Incendiul din Colectiv. Dacă n-am fi fost plecați din București, am fi fost acolo. La 10 seara, când am văzut la televizor ceea ce s-a întâmplat, prima reacție a fost negarea.  Apoi groaza s-a strecurat încet și definitiv. Am rămas fără cuvinte, cu inima strânsă pentru prietenii de acolo. Oameni dragi care au murit fără să aibă vreo vină.

Mi se pare că 2015 este anul în care am renunțat să mai credem. Am ieșit în stradă cu speranța de a schimba ceva, am strigat și am tremurat de frig, cu fericirea în sân la gândul că poate o Nouă Românie va renaște din cenușa celei pe care o doream îngropată. Dar, n-am reușit s-o îngropăm. Am obosit mult prea repede. Și acum suportăm consecințele. Și le vom suporta mult timp de acum încolo. De ce se spune despre români că “tac și înghit”? De unde ne vine aceste renume? Cât adevăr conține? Să lăsăm faptele să vorbească.

Realizări 2015

Pentru mine a fost anul în care am făcut curat. Am îndepărtat din viața mea lucrurile nocive care mă trăgeau în jos. Acele lucruri care te fac, cu fiecare zi care trece, să fii tot mai departe de visurile tale. Uneori acestea îți devin atât de familiare încât ai impresia că sunt bune și că sunt așa cum trebuie să fie. Dar, nu sunt. E doar obișnuința. Așa zisa zonă de confort despre care toți vorbim dar puțin suntem gata să spunem “până aici”.

  1. Apartamente mișto 

-11 Apartamente mișto

În februarie anul trecut am bifat opțiunea Facebook “Create Group” și așa a luat naștere “Apartamente mișto”. Drive-ul care m-a determinat a fost unul personal. E vorba de perioada în care am căutat să închiriez un apartament ok (calitate-preț) și am constatat atunci că este foarte greu să găsești un astfel de loc.  Proprietari ok, zonă ok, preț ok – pe o de o parte. Chiriași – ok pe de altă parte.

Am fost inițial o mână de oameni și cu toții ne ajutam între noi. Inițial am fost singurul admin pe grup și apoi mi s-a alăturat @Gia care aducea cu sine multă experiență în zona de conținut online, PR și SEO. Apoi am aflat că în FJSC (Jurnalism) fusese șefă de promoție. Vezi dragostea ei pentru limba română AICI. 

De la câteva sute de membri grupul a crescut la 8000 în aproape un an de zile. Și ne-am păstrat selectivitatea (apartamente & membri).

2. Schimb Garderoba 

-1 Schimb garderoba

Pentru că ne plac hainele. Pentru că vrem haine noi. Pentru că STIL.

Schimb Garderoba  a fost făcut pentru că fiecare dintre noi avem haine de care ne-am plictisit sau haine pe care suntem dispuse să le dăm pentru a strânge bănuți de ceva nou.

Am vrut ca, înainte de toate, acest grup să ne permită să avem acces și la alte stiluri vestimentare în afara celui propriu. Avem posibilitatea de a cumpăra un lucru de la persoana care l-a ales și purtat și ne poate da tipsuri.

Grupul nu este atât despre bani (haine ieftine, la un preț bun), cât este despre diversitate (stiluri diferite).

3. Rebranding iuliacimpoeru.ro

IuliaCimpoeru.ro Online more

Se fac aproape 10 ani de când sunt pasionată de online. În 2008 mi-am făcut primul blog, pe blogger.com și apoi am trecut pe WordPress.

Din 2009 m-am implicat activ în Social Media și în mediul online. Din social media am ajuns să fiu interesată de conținut și formele pe care acesta le ia în Web 3.0.  Am descoperit că s-a schimbat forma dar nu și fondul.

În 2016 voi scrie despre subiectele care mă pasionează: social media, cărți, filme, business, concerte, evenimente. În secțiunea “blog” vor fi articolele de opinie și cele care mă privesc personal.

Despre job-uri am ales să nu vorbesc prea mult deoarece acestea vin și pleacă. Oamenii și pasiunile rămân.

În 2016 vreau să lucrez la primul site de recenzii de apartamente din România. Conceptul este, mai am nevoie de timp și bani pentru implementare.

De asemenea, vreau să lucrezi la propria emisiune de tip podcast care se va numi “Dialoguri-minune”. În acest sens, am creat o pagină de Facebook care în momentul de față dă share la interviuri care mi-au atras atenția din publicațiile naționale și internaționale. Aceasta se numește Wonder Dialogues și poate fi accesată aici.

Books 2015

În ce privește lectura, una dintre cele mai bune cărți citite în 2015 a fost “Insuportabila ușurătate a ființei” de Milan Kundera.

Un citat care mi-a plăcut mult, postatpe Instagram când l-am citit prima oară:

Insuportabila usuratate a fiintei

Un cântec pentru 2015:

La nuit n’en finit plus (Petula Clark):

LA MULȚI ANI!

Published by iulia

Working in online. Cinema is in my veins. For me, music is life. Crazy mind, wild spirit. In the end, all that matters is doing things differently.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *